Tai Chi

September 2014

Fabienne vertelt over Tai Chi in de Palmentuin. Ik besluit er maar eens te gaan kijken.

Het begint om vijf over halfzeven. Da’s vroeg… Vooraan staat een Chinees van een jaar of zestig, zeventig, tachtig? Hij danst Tai Chi en de bedoeling is dat je hem nadoet. Dat is nog niet zo eenvoudig. Ik raak snel uit mijn evenwicht en ben niet meer de soepele kat uit mijn kinderjaren. Al lang niet meer trouwens.

Ik moet me wel schamen: de gemiddelde leeftijd ligt ver boven de zestig dus ik kom er als jonkie bij. Het lukt me niet te vallen en hoewel ik er niet veel van terecht breng, voel ik me aan het einde van de sessie (het is géén les) heerlijk. Dit ga ik vaker doen!

Uiteindelijk blijft het bij een goed voornemen… De gevreesde Chikungunya komt terug, zoals voorspeld, en slaat toe in beide enkels. Als een oud wijf strompel ik ’s nachts naar het toilet; die naweeën doen verdomd veel pijn. Een enkele Chikzieke wordt gespaard, maar de grote hoop moet dealen met pijnlijke tot zeer pijnlijke gewrichten, en heel goed uitkijken: je gaat door de muur als je even struikelt of ergens tegenaan stoot. Volgens de geruchten kunnen de klachten tot 2 jaar aanhouden…

 

 

 

3 reacties op “Tai Chi

  1. Hoi, sterkte met de laatste loodjes. Eigenlijk al weer te lang geleden dat we elkaar hebben gezien. Wij gaan morgen naar de Finca, tot eind juni, dan even mijn broer in de huwelijksboot afduwen, en dan ga ik tot eind juli weer terug naar Espana.
    We houden contact.

  2. Lief…… Jij bent op zeker de lenigste oma in mijn familie . Vraagje heb je je ook geprobeerd vast te grijpen aan iets……,, wat er niet stond?!?! Even voor mijn visualisatie

    1. Meer een pootje verzetten… met een onzichtbaar zwaard in de hand haha. Vlak na zonsopgang, ernstig vroeg in de ochtend, liggen potentiële toeschouwers nog op 1 oor en dat is maar goed ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.