Personeel aangeboden

We weten dat we lastig te volgen zijn, met ons huidige gevoel van tijd en chronologie.

We posten dit terwijl we bij ongeveer 28 graden celsius bij :”onze” lodges  bij Waterberg, Limpopo zitten, we net onze werkers teruggebracht hebben naar het Main House en we in de “tuin” van onze buren 7 prachtige giraffes gezien hebben.

Maar toch eerst nog maar een klein berichtje over onze tijd in Suriname…

[september 2014]

De zoektocht naar schoonmaakpersoneel is gestart. Het eerste belrondje doet Fabienne. Wel 4 afspraken. De eerste heeft een kind van een jaar en ja, we weten het niet zo. De tweede komt 2 uur te laat, maar zien we toch al beter zitten. De derde komt niet opdagen en de vierde kijkt zo ongelooflijk suf uit haar ogen dat we niet eens de moeite nemen haar een rondleiding te geven. We willen het proberen met de 2de, maar die heeft tot nog toe niet terug gebeld. Hmmm, wat gaat dat worden…..

We turen zelf de VIA2000 -de papieren Surinaamse variant van Marktplaats- af en bellen ons suf, totdat een heldere stem jodelt: een hotel?? wat leuk!!!

Het hotel blijkt moeilijk te vinden en bij haar eerste belletje, om te vragen waar t is, stuur ik haar ook nog de verkeerde kant op. Ai, als ze maar niet terug naar huis gaat. Maar zo’n half uur later treffen we mekaar voor het St. Vincentius, een kleine gezette en flinke bosnegerin met heldere ogen en een stralende lach. Getweeën lopen we naar de Costerstraat. “Let op voor die auto” en “kom snel; het is gevaarlijk” maant onze toekomstige hulp Gloria. We vallen voor elkaar en ze gaat aan de slag. Maanden bouwstof komen we nog tegen, maar al vrij snel begint het hotel schoon te zijn, zoals we dat graag willen. En met “we” bedoelen we dan ook Gloria, Fer en ik.

Ze werkt nu nog steeds in het hotel, is nog steeds ons pareltje en een heel leuk lid van het team dat we uiteindelijk hebben kunnen vormen . Maar daarover later meer: we zullen in één van de nog komende blogs nog wel meer schrijven over onze personeelsperikelen. Of zoals ze in Suriname zeggen: “hoofdpijn !”.

Oh ja, en Gloria is natuurlijk niet haar echte naam…..

 

Eén reactie op “Personeel aangeboden

  1. HI guys,
    Wat goed dat jullie hebben iemand gevonden.
    Heb zelf net een nieuwe werkster, na de tweede keer ben ik nog steeds tevreden met haar grondig aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.