De nationale boter op m’n onmachthoofd show

Hebben jullie ook zo genoten van onze nieuwe publieke omroep reality show? Te volgen op nationale tv, en alle respectabele nieuwsbladen? Kamerleden, die over elkaar heen buitelen om iets te vinden van de nótulen, van geheime kabinetsvergaderingen.

We zouden bijna vergeten dat het ooit om schrijnende gevallen ging… Maar nu gaat het erom of het kabinet iets mag vinden van individuele Kamer-leden. En dat mag niet van de Kamer… En moet de baas van het spul door het stof, en moet hij eigenlijk zijn teamrakkers ook nog eens de oren wassen over wat ze daar allemaal gezegd en genotuleerd hebben. De Kamer back in control. En de volgorde is geworden: eerst schieten, dan gaan we er daarna eens over praten, en veranderen we niet meer van mening. Hoezo, zinvol debatteren?

Wel grappig trouwens, dat alles zo braaf genotuleerd is. Typisch Hollands. Ik kan me eigenlijk wel voorstellen, dat er momenten zijn dat je vraagt aan de notulist om de pen even stil te houden.., bijvoorbeeld als je over individuele mensen praat.

En zijn jullie ook zo nieuwsgierig wie uit die geheime notulen gelekt heeft? En waarom daar niemand nog een punt van heeft gemaakt? Dat lijkt mij nou weer interessant…

Ok, er zijn gelukkig wel wat conclusies, want ‘dit willen we niet nog eens meemaken’. Dus nieuwe afspraken, maatregelen, etc. Maar ja, het zijn dezelfde mensen. Die alles in procedures hebben gegoten. En daar de IT op hebben ingericht. En dat moet allemaal gaan veranderen….? Ik ben dus ook erg benieuwd naar dat  veranderprogramma… van, daar-is-ie-weer, het ministerie ‘of Change’, geleid door bijvoorbeeld Pieter Omzigt, onder toezicht van de vaste Kamercommissie ‘of Change’.

3 mei, 2021

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.