De bergen in!

Thaton
Met de bus richting het noorden naar Thaton: op schema vertrekken, op schema aankomen. Super! We nestelen ons in een hotelletje aan de Mae Kok-rivier, compleet met een groot terras aan de waterkant. Wat een rust hier!

Tathon - Mae KokTathon - Mae Kok - 2

We besluiten de eerste avond al langer dan 2 nachten te blijven. De wifi doet het dus aan de belangrijkste voorwaarde is voldaan. Ook hier weer een Wat, met 9 staties. Net genoeg voor een leuke wandeling in de bergen. De 8ste statie blijkt een museum met allemaal donatiestukken waarbij naam en toenaam én bedrag in muren en zuilen gedrukt staan. Toch is het niet zo’n circus als in Chiang Mai.

Tathon - Wat 2 Tathon - Wat
Wat wel een circus is en heel wat beschamender dan alle Wats in Chang Mai samen, is ons bezoek aan de Karen, de zgn. langnek, de stam waarbij de vrouwen met ringen hun nek oprekken tot ongezonde lengte. Er doen ook een paar vrouwen van de Black Luo tribe mee aan het schouwspel. Entree betalen en langs een markt schuiven waar de vrouwen weven en allerlei Chinese importtroep aan de man proberen te brengen, en wij ondertussen foto’s maken. Achter de kraampjes een armoedig dorp met een satellietschotel van 3 meter doorsnee tussen de houten huisjes, dat dan wel weer. Er blijft een nare smaak achter en we besluiten dat we dit niet meer doen.

Karen - vrouwblack luo vrouw

De trip gaat nog verder: naar Mae Sae Long, een dorp waar alleen Chinezen wonen die thee verbouwen. De bergen en de theeplantages zijn prachtig, maar dat is dan ook het enige. Verder niet de moeite van het vermelden anders dan dat het één grote toeristenattractie is.

Mae Luong 2 Mae Luong

Op dinsdag vertrekken we met boot naar Chiang Rai, de Mae Kok af. We delen de public boat met 8 toeristen en 2 locals met kind. Een leuke tocht van 3 uur, af en toe een beetje waterig maar dat geeft niks.

Mae Kok 2

 

 

 

 

 

 

Onderweg een plaspauze bij een toeristenmarkt waar een Canadese held 2 slangen om z’n nek laat draperen.

Canadese held

Blijkbaar kan je er niet aan ontsnappen, de toeristenindustrie; de afgelegen gebieden pikken een heel klein graantje mee en gelijk hebben ze.

3 reacties op “De bergen in!

 1. Jammer van het toerisme aan de ene kant en idd. Begrijpelijk dat ze daar zoals jij zei hun graantje aan mee pikken. De foto’s zijn super mooi.

 2. Ja dat toerisme kom je overal tegen, anders waren wij er ook niet geweest. Heb ookzo’n riviertocht gemaakt, maar dan
  op een vlot, drijfnat, maar wel apart. En trouwens was het toch al een groot regenwoud bijna. Heerlijk, geniet ervan, maar dat kunnen jullie als geen ander. grijs, kus Kitt

 3. Hai,hai,

  Tjee, dat is wel veranderd sinds ik er was, maar dat is misschien ook al 20 jaar geleden. Zo veel toerisme kan ik me niet herinneren rodn Chiang Mai.
  Fijn dat jullie daarna een rustiger plek hebben gevonden waarvan prachtige foto’s. En intussen zijn jullie misschien wel helemaal in het binnenland in Laos?!
  Dank voor het mogen delen van jullie belevenissen en nog veel plezier!

  groetjes Ieneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.